2014. február 19., szerda

Panasznak helye nincs

Áll a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség legutóbbi levelében.

Akkor nem panaszkodunk.
Igaz, hogy az időközben elkészült második Igazságügyi Műszaki Szakértői Vélemény határozottan cáfolja a tisztelt ügyészség indoklását. Legalább is azt a részt mindenképpen, amiben szokáshoz híven a múlandó idő a legfőbb indok a nyomozás el nem indításához,
Indok volt még, hogy csak ”nagy valószínűséggel … tankját nem fényezték, a sérülések jelenleg is láthatóak és azonosíthatóak a korábbi sérüléssel”. A nagy valószínűség egy Igazságügyi Szakértőtől az nem elég, hogy esetleg hivatalból is elrendeljenek egy szakértői vélemény elkészítését esetleg nyomozást, hogy talán az igazság is napvilágot láthasson.

Sebaj. Majd készítettünk mi magunk. Kettő már van, csináltatjuk a harmadikat. Csináltatunk sokat, országon belül és kívül is. Amikor meg már nevetségesen sok lesz és talán időközben beadványainkra megérkeznek a nagy valószínűséggel az eddigiekhez hasonló elutasító levelek, kitapétázzuk velük az eget, hátha az Isteneket jobban érdekli az igazság, mint a földi, márcsak halandókat.

Merthogy hiába állítja a nyomozó ügyészség, hogy egy hatéves járműről nem lehet megállapítani, hogy gyári-e a fényezése, ez nem így van. Nagy zavarban lennének a biztosítók is, ha ez így lenne. Valahogy mintha elfelednék az ”igazság érdekében” hivatalok, hogy nem a valami csodát kell bizonyítani, hanem csak egy egyszerű alkatrészről szükségeltetik bizonyítani, hogy volt e fényezve vagy sem. Amire sokféle eljárás létezik, amelyekkel minden kétséget kizáróan bizonyítható (akár 100 év múlva is) a javítás hiánya.

Olykor van az az érzésem, mintha egy gagyi 50-es robogóval kergetném az igazságot, míg az egy sokkal erősebb szirénázó rendőrmotorral menekül. Persze ez csak egy feeling, talán a motorozás hiányának tünetei.

Nagypapámnak mikor elmesélvén a történetet, hozzászólása is csak annyi volt, hogy az emberek nem szeretik beismerni hibájukat, elnézést kérni tudni meg csak keveseknek adatik meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése