2012. november 27., kedd

Pest Megyei Bíróság Polgári Kollégiuma

Az ügyészség levelével egy időben, kaptam levelet a Pest Megyei Bíróság Polgári Kollégiumától is. Parádés kis levél.

Tartalma:
 
Yamaha Harmati Motor Kft. jogosultnak - becsapott kötelezett ellen indított fizetési meghagyásos ügyében a megyei bíróság tájékoztatja kötelezetett – hivatkozással a 2011. június 30-án érkezett beadványára -, hogy ügyével érdemben nem foglalkozhatott, mivel fellebbezését – illeték lerovás elmulasztás miatt – a Budaörsi Városi Bíróság elutasítja.
A beadványában kért vizsgálat lefolytatására a megyei bíróságnak nincs jogi lehetősége.
Aláírás:
Kertné Fehér Klára megyei bírósági tanácselnök; a kiadvány hiteléül: Nyitrai Józsefné tisztviselő

Tényleg nagyon mókás.
Amikor az ügyészségen voltam megtenni a feljelentésem, ami röviden arról szólt, hogy tisztázzuk már miért is lehet a bíróságra hamis számlát beadni, ott senki nem említette az illetéket.

Megtettem a feljelentésem, majd kapom a fenti levelet. Nagyon érdekes, hogy ugyanebben az ügyben egy másik beadványomra a Budaörsi Városi Bíróság tudott levelet küldeni illeték elmaradásról. Most meg illetékelmaradás miatt elutasítja az igazság kiderítését. Hol így, hol úgy.

Az is elgondolkodtató, hogy ugyanarra a beadványra két helyről is érkezik elutasító válasz, más-más betegebbnél betegebb magyarázattal.

Valahogy olyan érzésem támadt, hogy mintha Darth Vader nagyúr leszólt volna a birodalmi katonáinak, hogy semmi esetre se derülhet ki a Yamaha Harmati Motor Kft. hamis számlájáról az igazság. Ez az érzésem a későbbiekben sem enyhült.

Miután megtudtam, hogy a rendőrség és az ügyészség milyen igazságszolgáltatást képvisel perújrafelvételhez folyamodtunk.

folyt >

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése